27 жовтня 2017 року на базі Запорізької гідрогеолого-меліоративної експедиції (далі – ЗГГМЕ) відбулась науково-практична конференція «Меліорація та водовикористання»

27 жовтня 2017 року на базі Запорізької гідрогеолого-меліоративної експедиції (далі – ЗГГМЕ) відбулась науково-практична конференція «Меліорація та водовикористання»

28.10.2017 Автор buvrzp

Одним із напрямів науково-практичної конференції (круглого столу) було подальше розповсюдження знань та проведення робіт по пропаганді екологічних знань, бережного відношення до водних ресурсів та їх раціонального використання.

В конференції взяли участь: депутат Запорізької обласної ради-голова комісії з питань агропромислового комплексу та сільськогосподарського виробництва, директор ПОП «Агровиробнича фірма «Злагода» К.В. Луценко, представники Запорізького облводресурсів, ТОВ «Запорізький науково-виробничий центр «Запоріжгідропроект», науковці та викладачі Таврійського Державного Агротехнологічного Університету та ВСП «Мелітопольський коледж ТДАТУ», провідні спеціалісти підвідомчих управлінь, представники КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради, наукові співробітники Національного парку «Великий Луг» та інші.

Перед пленарним засіданням гості та учасники конференції відвідали лабораторію моніторингу вод та ґрунтів ЗГГМЕ, мали можливість побувати на Головній насосній станції Північно-Рогачикської зрошувальної системи.

На пленарному засіданні були заслухані доповіді: доктора технічних наук, завідувача кафедри «Сільськогосподарські машини» ТДАТУ Караєва О.Г., начальника відділу водокористування Запорізького облводресурсів Гелетюк Т.І., начальника відділу техногенно-екологічної безпеки Запорізького облводресурсів Рибалко І.Г., кандидата технічних наук, доцента кафедри «Сільськогосподарські машини» ТДАТУ Мовчана С.І., головного гідрогеолога ТОВ НПЦ «Запоріжгідропроект» Брезицького В.І., директора ТОВ «Полив Сервіс» (м. Мелітополь) Філіпова Д.О., директора ТОВ «Системи та технології» (м. Київ) Ніколаєва М.А. та інших представників бізнесу та науковців.

За підсумками роботи науково-практичної конференції були прийняті відповідні рішення, серед яких – підвищення рівня пропаганди знань, пов’язаних із раціональним використанням водних ресурсів, сприяння та підтримка розповсюдженню екологічних знань, бережливого відношення до водних ресурсів у галузі водогосподарського комплексу, проведення регулярних зустрічей в навчальних закладах з учнями та молоддю.

В роботі конференції було підкреслено, що Запорізька область, маючи такий багатий природний потенціал як родючі ґрунти, розвинену систему меліорації повинна забезпечити високу продуктивність вирощування сільськогосподарських культур. Це може відбутися тільки в разі об’єднанні зусилля законодавчої та виконавчої влади, які повинні спиратися на наукові та практичні обґрунтування, напрацьовані в установах Української Академії Аграрних наук та Держводагентства.