Фонд Східної Європи розпочинає в Запорізькій області новий проект для розбудови інвестиційного потенціалу громад

Фонд Східної Європи розпочинає в Запорізькій області новий проект для розбудови інвестиційного потенціалу громад

11.10.2018 Автор buvrzp

10 жовтня 2018 року в Запорізькій ОДА відбулася презентація інноваційної програми розвитку спроможності об’єднаних територіальних громад, яка виконується Фондом Східної Європи у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», громадською організацією «ДЕСПРО» та Київським економічним інститутом у рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

До участі у презентації були запрошені представники 43 ОТГ, представники Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Департаменту екології та природних ресурсів, БУВР річок Приазов`я, керівники зацікавлених структурних підрозділів облдержадміністрації, а також Запорізького регіонального відділу «Асоціація міст України» та Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування.

Від БУВР річок Приазов`я участь у презентації прийняла начальник відділу водокористування, член робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області Тетяна Гелетюк.

Програма місцевого системного розвитку діє в Україні лише місяць. Зазначена програма працюватиме з об’єднаними територіальними громадами Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

На нараді представники проекту розказали про основні етапи роботи та важливі моменти, необхідні для успішного провадження цієї роботи на базі партнерських об’єднаних територіальних громад Запорізької області.

Керівник програми місцевого системного розвитку Наталія Слинько повідомила, що на першому етапі будуть відібрані 65 ОТГ для проходження навчання та надання підтримки по ефективному управлінню земельними ресурсами. Крім цього, будуть відібрані не менше десяти ОТГ для розробки комплексного плану управління землями та щонайменше двох інвестиційних проектів.

На третьому етапі спільно з фахівцями будуть створені геоінформаційні бази даних ОТГ на онлайн платформі.

Також буде створена картографічна основа та електронна карта ОТГ з нанесенням усіх даних територій громад. Пізніше фахівці USAID спільно з представниками громад будуть розробляти схеми сучасного та перспективного використання і охорони земель.

Представники USAID упевнені, що в результаті плідної співпраці на сході Україні їм вдасться зменшити корупційні ризики та забезпечити вільний доступ до інформації щодо просторових та ресурсних умов ведення бізнесу в ОТГ, налагодити інформаційне, кадрове та організаційне забезпечення для відповідального та кваліфікованого управління земельними ресурсами.