Міжнародний день Дніпра – 2024

Міжнародний день Дніпра – 2024

05.07.2024 Автор buvrzp

Щороку на початку липня відзначаємо свято однієї з найбільших річок України та Європи – День Дніпра.

Дніпро – це не просто велика річка, що протікає територією України, а ціла велика екосистема, яка особливо страждає зараз під час воєнних дій. Питання щодо екологічного стану річки завжди було актуальним, а під час війни ці проблеми тільки посилились.

Проведення Дня Дніпра – це важливий соціально-освітній та культурно-виховний захід, який привертає увагу людей до проблем річки, а також надихає користувачів водою до обізнаності та вагомості оберігати головну водну артерію нашої країни.

Зробити свій внесок в щасливе майбутнє Дніпра можна не тільки в святковий день. Адже, розумне споживання, відповідальне поводження зі сміттям, економне ставлення до водних ресурсів, використання безфосфатних миючих засобів – все це під силу абсолютно кожному та сприятиме тому, щоб головна українська річка могла стати чистішою та здоровішою.

З метою привернення уваги до екологічного стану та бережливого ставлення до водних ресурсів рідного краю, БУВР річок Приазов’я проводиться виставка дитячих малюнків серед дітей працівників управління, присвячену Дню Дніпра.

Давайте всі разом будемо шанувати та оберігати наш величний і могутній Дніпро!