Відзначення Всесвітнього дня води

Відзначення Всесвітнього дня води

26.03.2021 Автор buvrzp

З метою відзначення Всесвітнього дня води, який цього року проходив під гаслом «Цінність води для кожного з нас», БУВР річок Приазов’я та його підвідомчими організаціями було проведено низку заходів.

         БУВР річок Приазов’я виготовлено та розповсюджено буклети «День води 2021 «Цінність води для кожного з нас», календарики та наліпки, а також проведено еколого-просвітницькі заходи, присвячені Всесвітньому дню води.

         Спеціалістами Вільнянського МУВГ з 15 по
19 березня у шкільних закладах Запорізького та Пологівського районів проведено виховні години на тему «Цінність води для кожного з нас», на яких було переглянуто відеоролики про річки України, відеоролик «Прати чи купатись».

         У Вільнянській ЗОШ № 3 було організовано розповсюдження буклетів, календариків та наліпок. У загальноосвітніх школах та дитячий школі мистецтв смт Більмак проведено конкурси малюнків про воду. Переможці конкурсу отримали подарунки. В Більмацькому опорному закладі загальної середньої освіти (ЗЗСО) І-ІІІ ступенів «Інтелект» до Всесвітнього дня води учнями 11 класу було представлено проект на тему «Цінність води».

Було надруковано статті в газетах:

  • «Наше життя» Запорізького району № 11 від 18.03.2021 «Цінність води»;
  • «Рідний край» Пологівського району № 21 від 20.03.2021 «Вода – це вичерпний ресурс»;
  •  «Роз-інформ» Пологівського району № 12 від 20.03.2021 «Вода – ваше здоров’я, вода – це ви самі».

За ініціативи Кам’янського МУВГ в Кам’янсько-Дніпровській загальноосвітній школі № 3 для учнів 2 класу було проведено заняття  по створенню лепбука на тему «Пригоди Краплинки», а також в приміщенні Кам’янсько-Дніпровської районної центральної бібліотеки була проведена лекція для учнів 10-11 класів гімназії «Скіфія» на тему «Цінність води для кожного з нас» присвячена Всесвітньому дню води, працівниками бібліотеки була організована виставка книг «Шануймо воду, бо вона – свята».

         Представниками Мелітопольського МУВГ разом з викладачами кафедри  ГЕЗ, студентами 31 Е групи спеціальності 101 «Екологія» Таврійського державного агротехнологічного університету була організована екологічна акція та демонстрація вiдеороликiв про дбайливе ставлення до українських річок та щодо наслiдкiв потрапляння фосфатів до водойомiв, впливу кліматичних змін на водні ресурси з розповсюдженням буклетів, календариків та наліпок.

         У навчальному закладі КЗ «Дніпрорудненська ЗОШ I-II ступенів» був проведений конкурс малюнків та показані відеоролики про дбайливе ставлення до українських річок та щодо наслідків потрапляння фосфатів до водойм, впливу кліматичних змін на водні ресурси. В школах смт Якимівка (Якимівська гімназія, ЗОШ № 1 та ЗОШ № 2) був продемонстрований відеоролик «Річки України». Серед працівників МУВГ та їх дітей був проведений конкурс малюнків. Також спеціалістами Якимівського МУВГ було організовано виготовлення та розповсюдження календариків та наліпок присвячених Всесвітньому дню води.