Відзначення Дня Дніпра – 2020

Відзначення Дня Дніпра – 2020

20.07.2020 Автор buvrzp

Свято День Дніпра носить не лише екологічний характер, але й, передусім просвітницький з метою привернення уваги суспільства до водних ресурсів держави в цілому й використання дніпровської води.

Цього року відзначення Дня Дніпра працівниками БУВР річок Приазов’я та його підвідомчих організацій проходило з дотриманням карантинних обмежень, а саме:

— розповсюдження буклетів, інформаційних листівок;

— проведення акцій «Чистий берег» тощо.

Так, працівники БУВР річок Приазов’я приєднали до челенджу до Дня Дніпра 2020 #Спіймай Краплю, започаткованого Держводагентством та проєктом Європейського союзу для Східного партнерства (EUWI+).

Серед дітей працівників управління проведено конкурс дитячого малюнку з метою привернення уваги широких кіл громадськості до екологічного стану рідного краю, а також розвинення у дітей бережливого ставлення до водних багатств природи. Юні художники виявили майстерність, показали своє турботливе ставлення до води та бажання берегти неповторну красу своєї країни та рідного краю. Виставка малюнків представлена в фойє Придніпровського міжрайонного управління водного господарства. 

Також проводилась роз’яснювальна робота шляхом розповсюдження інформаційних листівок до Дня Дніпра серед молодого покоління                              м. Дніпрорудне Запорізької області, про шанобливе ставлення до води, вжиття заходів щодо її економного використання, застосування у побуті безфосфатних миючих засобів.

          Працівниками Вільнянського МУВГ проведено акцію «Чистий берег», в рамках якої було прибирання сміття в прибережній захисній смузі річки Вільнянка на території Любимівської сільської ради Вільнянського району, на березі річки Верхня Терса на території Новомиколаївської селищної ради Новомиколаївського району, біля ставка на території Новоолександрівської сільської ради Запорізького району, та за участю депутатів та небайдужих селища Більмак на березі ставка «Таврійського» на річці Кам’янка на території Більмацбкої селищної ради Більмацького району. Прибрано близько 2 га прибережної зони, забрано до тонни сміття, яке безпосередньо вантажилось і вивезено на сміттєвий полігон. Розповсюджені буклети «День Дніпра».

          Працівники Кам’янського МУВГ в рамка акції «Чистий Берег» до Дня Дніпра було органі зоно прибирання берега Каховського водосховища на території міського пляжу.

          До Дня Дніпра, з метою підвищення екологічної  свідомості і обізнаності громадськості щодо проблем, пов’язаних з р.Дніпро, працівниками Мелітопольського МУВГ було організовано розповсюдження буклетів та  прибирання  від сміття  суги відведення Приазовського магістрального каналу.           Працівниками Якимівського МУВГ було організовано розповсюдження буклетів серед водокористувачів Якимівського району та мешканців смт Якимівка. Також було проведено упорядкування території на прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах річки Тащенак.