Учнівська молодь досліджує малі річки області

Учнівська молодь досліджує малі річки області

12.02.2020 Автор buvrzp

Учнівська молодь активно долучається до проведення досліджень малих річок області. Так, протягом 31 січня – 2 лютого відбулася гідрологічна експедиція гуртка КЗ «Центр туризму» ЗОР. Експедицію очолив керівник гуртка та методист краєзнавчого відділу ОЗ навчально-виховного комплекса імені О.Т. Слободчикова.

Ціль експедиції – дослідження річки Вільнянка та її правої притоки – балки Вербова. Маршрут експедиції склав 25 км. Гідрологічне обстеження проводилось у польових умовах на березі водоймищ, які розташовані в басейні річки Вільнянка. Було проведено обстеження водойми та  відібрані проби  води для подальшого вимірювання деяких показників спеціальними приладами:

 – TDS-прилад (для вимірювання загальної мінералізації);

 – диск Секкі (для вимірювання прозорості води);

 – «Aquatest. Водомір-жорсткість» (індикаторні смужки для вимірювання         жорсткості води);

 – індикаторні смужки для вимірювання кислотності;

 – термометр для вимірювання температури води.

Рухаючись ниткою маршруту від с. Гнаровське вздовж балки Вербова до міста впадіння її в р. Вільнянку та далі по напряму до м. Вільнянськ, група дослідників спостерігала декілька штучних водоспадів та цікаві геологічні відслонення.

Попереду – робота з зібраними матеріалами подорожі та наступні етапи гідрологічної експедиції, результати якої будуть висвітлені на обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Краєзнавчі нариси Запорізького краю» у поточному році.