Засідання Басейнової ради річок Приазов’я.

Засідання Басейнової ради річок Приазов’я.

17.05.2019 Автор buvrzp

У засіданні Басейнової ради прийняли участь: представники басейнових управлінь водних ресурсів, Токмацької та Якимівськой райдержадміністрацій, Запорізького обласного центру з гідрометеорології, Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації, Державної екологічної інспекція у Запорізькій області, Таврійського державного агротехнологічного університету, голова Аграрного Союзу Запорізької області, також представники сільгосппідприємств та засобів масової інформації (Якимівська районна газета «Слово трудівника», Опозиційна газета «Грані життя» та ін.

Перед присутніми з вітальним словом та побажанням насиченої та плідної роботи виступили Голова Якимівської районної ради Шило Ю.В. та Голова басейнової ради річок Приазов’я Мовчан С.І.

На засіданні Басейнової ради річок Приазов’я вирішили створити робочі групи з числа представників Басейнової ради:

— щодо підготовки матеріалів розділу 2 Плану управління річковим басейном (основні антропогенні впливи на кількісний та якісний стан поверхневих і підземних вод) – доповідь в.о. заступника начальника БУВР річок Приазов’я Рибалко І.Г.;

— для узагальнення матеріалів з проведеної інвентаризації експлуатаційних свердловин – виступ провідного гідрогеолога Білозірської комплексної геологічної партії Гербст І.В.;

— шляхи вирішення проблемних питань річки Молочна та Молочного лиману – виступ головного спеціаліста відділу погодження у сфері господарської діяльності управління раціонального використання земель, природо-заповідного фонду та природоохоронних програм Департаменту екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації Розовенко І.В.

Про шляхи вирішення екологічних проблем річки Корсак доповіла начальник відділу водних ресурсів Мелітопольського МУВГ Весніна Л.І.

Також було запропоновано Головою Басейнової ради Мовчаном С.І. та вирішено на засіданні прийняти датою відзначення «Дня річки Молочна» 10 жовтня, як масштабної громадської акції для залучення широких верств населення до управління водними ресурсами та прийняття рішень з їх охорони, раціонального, використання та відтворення.