18 листопада — День працівників сільського господарства України

18 листопада — День працівників сільського господарства України

18.11.2018 Автор buvrzp
фото

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.

Цей рік для аграріїв Запоріжжя видався дуже складним — через суховії та ґрунтову посуху спостерігалися несприятливі агрометеорологічні умови для вегетації всіх сільгоспкультур. Однак попри всі випробування аграрії зібрали понад 2 мільйони тонн зерна, з них пшениці — 1,7 млн. тонн. За обсягом валового збору ранніх зернових та зернобобових культур Запорізька область посіла шосте місце, а по пшениці — четверте місце в Україні. І в цьому також є заслуга працівників БУВР річок Приазов’я, які своєчасно поставляли воду на поля сільгосптоваровиробників.

У день професійного свята бажаємо всім працівникам галузі добробуту, здоров’я, щастя, оптимізму, невичерпної енергії та подальших успіхів в ім’я розквіту України.