Тиждень права

Тиждень права

26.09.2018 Автор buvrzp

На виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.09.2018 №681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права», та наказу Держводагентства України від 28.09.2018 №738 «Про затвердження Плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права», підвідомчими організаціями БУВР річок Приазов’я були реалізовані всі заходи по проведенню у 2018 році Всеукраїнського тижня права, відповідно до затвердженого плану.

10-14 грудня 2018р. юрисконсультами управлінь проведені лекції-бесіди для працівників на теми: «Порушення прав громадян під приводом «воєнного стану» в Запорізькій області»; «Обмеження прав людини на час воєнного стану»; «Права внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні». Під час лекцій-бесід були висвітлені наступні питання: основні положення Закону України «Про правовий режим воєнного стану»; законодавча база для ВПО, проблеми з реалізації прав таких осіб, які проживають в «сірій зоні», моніторинг міграції та зайнятість ВПО.

10-16 грудня 2018р. в підвідомчих організаціях БУВР річок Приазов’я проведено «дні відкритих дверей» із запрошенням дітей шкільного віку. Так в Придніпровському МУВГ та Північно-Рогачикському МУВГ (м. Дніпрорудне) школярі гімназії «Софія» мали можливість поспілкуватись з керівниками та ознайомитись зі специфікою діяльності даних організацій. Проведений конкурс дитячого малюнку «Що ми знаємо про свої права. Права очима дітей». За результатами проведення конкурсу 14 грудня 2018р., в холі Північно-Рогачикському МУВГ була організована виставка робіт дітей.

Юрисконсультом Кам’янського МУВГ було проведено зустріч з учнями середньої школи №3 м. Кам’янка-Дніпровська. Під час зустрічі висвітлені питання прав дитини, які передбачені основним законом — Конституція України.