30 травня — 1 червня в Запоріжжі відбувся 1-ий спеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум «Еко Форум — 2017»

30 травня — 1 червня в Запоріжжі відбувся 1-ий спеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум «Еко Форум — 2017»

02.06.2017 Автор buvrzp

Масштабний екологічний проект покликаний стати майданчиком для розвитку міжнародного природоохоронного співробітництва, представлення досвіду зарубіжних країн у сфері екологічної безпеки, інструментів підвищення якості навколишнього середовища як одного з визначальних факторів конкурентоспроможності країни. Очікується, що ЕкоФорум стане поштовхом до реалізації нових екологічних проектів, створення системи кооперації та субконтрактингу між великими та малими підприємствами на засадах реалізації екопрограм, сприятиме залученню інвестицій та інновацій, стимулюватиме розвиток екологічної культури.

Учасниками заходу стали великі промислові підприємства Запорізького регіону: «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Мотор Січ», «Запоріжкокс», Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Укрграфіт», комунальні підприємства, середній та малий бізнес, що працюють у сфері зеленої енергетики, раціонального збору відходів, виробництва екологічно чистих продуктів, вищі навчальні заклади, науково-дослідні інститути. Серед учасників також — зарубіжні компанії та експерти: французька компанія SUEZ та міжнародна консалтингова та інжинірингова компанія EGIS.

Під час форуму було висвітлено діяльність водогосподарсько-меліоративного комплексу України. У заході взяли участь представники апарату Запорізького облводресурсів, а також фахівці підвідомчих організацій.

Разом з тим, представники апарату Запорізького облводресурсів та підвідомчих організацій взяли участь у роботі секції «Охорона водних ресурсів, водопостачання, водовідведення, технології та обладнання з очищення природної та стічної води».