Засідання IV ступені оперативного контролю за станом охорони праці, пожежної безпеки, підвищення безпечної та ефективної експлуатації механічного обладнання за перше півріччя поточного року.

Засідання IV ступені оперативного контролю за станом охорони праці, пожежної безпеки, підвищення безпечної та ефективної експлуатації механічного обладнання за перше півріччя поточного року.

23.07.2015 Автор buvrzp

23 липня 2015 року на базі Кам’янського міжрайонного управління водного господарства було проведено засідання IV ступені оперативного контролю за станом охорони праці, пожежної безпеки, підвищення безпечної та ефективної експлуатації механічного обладнання за перше півріччя поточного року.

На засіданні були присутні представники Запорізького облводресурсів, головні інженери, головні механіки та провідні інженери з охорони праці від підвідомчих організацій, а також від сторонніх організацій.

Засідання відкрив заступник начальника облводресурсів Лебідь Олександр Миколайович.

Провідний інспектор Кам’янсько-Дніпровського РС ГУ ДСНС України в Запорізькій області Руденко Едуард Володимирович розповів учасникам про нові Правила пожежної безпеки в Україні, а також про навчання з питань пожежної безпеки та цивільного захисту. Директор Кам’янсько-Дніпровської технічної школи Бажежін Валерій Володимирович розповів учасникам наради про спеціальні види навчання та профпідготовку які проводяться у технічній школі.

Про стан охорони праці та пожежної безпеки в підвідомчих організаціях Запорізького облводресурсів за перше півріччя 2015 року та про основні завдання профілактичної роботи щодо запобігання нещасних випадків на виробництві виступив начальник відділу охорони праці та механізації Запорізького облводресурсів Гусак Віктор Іванович.

Також розглядалися питання:

заходи прийняті в Мелітопольському МУВГ, щодо попередження нещасних випадків з електроперсоналом управління;

підсумки планових перевірок управлінь з питань охорони праці, пожежної безпеки та електробезпеки;

заходи вжиті Кам’янським та Вільнянським МУВГ за результатами перевірок стану охорони праці, пожежної безпеки та електробезпеки;

протипожежні заходи на об’єктах в пожежонебезпечних період;

основні складові процесу навчання з питань охорони праці.

Після теоретичної частини учасники наради ознайомились із об’єктами Кам’янського МУВГ.

На практичній частині наради учасникам було продемонстровано — організаційні складові безпечного проведення робіт з кущорізом та бензопилою.

Захід було організовано для інженерно-технічних працівників підвідомчих організацій. Адже саме вони безпосередньо займаються організацією робіт, які виконуються з бензопилами та кущорізами.

Мета заходу наголосити на суворому дотриманні правил безпеки та нагадати про основні принципи безпечної роботи із засобами малої механізації. Для цього у якості лектора запросили викладача Кам’янсько-Дніпровської технічної школи Кострикіна Юрія Олександровича.

На прикладі промбази Кам’янського МУВГ відповідно до Положення, головний механік Забігайло Олександр Федорович ознайомив учасників наради про зберігання та консервацію транспортних засобів та про ведення технічної документації.

Головний механік Якимівського МУВГ Василенко Геннадій Леонтійович доповів безпечне виконання робіт під час технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів.