Нарада з керівниками водогосподарських організацій

Нарада з керівниками водогосподарських організацій

26.12.2014 Автор buvrzp

26 грудня 2013 року відбулася нарада з керівниками водогосподарських організацій з виробничих питань щодо діяльності водогосподарсько-меліоративного комплексу України.

Протягом 2013 року Агентство в повному обсязі забезпечило потреби населення та галузей економіки водними ресурсами. Досягнуто тісної взаємодії з Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Румунією щодо обміну інформації про повеневу ситуацію на водних об’єктах. Проведено засідання басейнових рад Дніпра, Дністра, Десни, Південного Бугу, Західного Бугу, Росі, на яких розглянуто першочергові заходи щодо покращення екологічного стану в басейнах. У поточному році ми забезпечили водними ресурсами всі точки водовиділу.

Водогосподарські організації в складних погодних умовах, забезпечили безперебійну роботу систем і об’єктів водогосподарсько-меліоративного комплексу. У маловодні регіони було подано близько 2 млрд.м3 води, це в повному обсязі забезпечило потреби водокористувачів.

Під час пропуску весняної повені системи спрацювали, як водоприймачі. Це дало змогу захистити жителів сільських населених пунктів та уникнути можливих збитків.

Підписано наказ з Мінагрополітики «Про підготовку меліоративних систем, поливної техніки та дощувальних машин до роботи у 2014 році».

Ми дотримались всіх соціальних гарантій, не допустили виникнення заборгованості із заробітної плати та платежів до бюджетів і фондів усіх рівнів. Стовідсотково профінансовані видатки на виплату заробітної плати і оплати енергоносіїв.

Рік проходив в умовах тісної співпраці з Кабміном, Мінфіном, Мінприроди і це дало позитивний результат.

Нам додатково виділено 211 млн. гривень. Це і кошти на проведення водообміну у Краснопавлівському водосховищі, на заповнення водосховищ та інших водних об’єктів Автономної республіки Крим, а також на заходи із захисту від шкідливої вод.

З державного бюджету виділено 1 млрд. 753 млн. грн., або 99% до запланованого. Стовідсотково виділено кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Це 298 млн. гривень, або в 1,7 рази більше ніж у минулому році.

Вперше за останні роки нам виділено кошти у сумі 43,5 млн. грн. на капітальний ремонт та придбання.