Проведення кущових нарад з водокористувачами – одна із складових успішного проведення поливного сезону 2021 року

Проведення кущових нарад з водокористувачами – одна із складових успішного проведення поливного сезону 2021 року

16.03.2021 Автор buvrzp

Конструктивний діалог з аграріями та водокористувачами є надзвичайно важливим для забезпечення ефективної роботи зрошувальних систем області та забезпечення стабільних урожаїв сільгосптоваробників.

Тож, у  березні поточного року  БУВР річок Приазов’я разом з підвідомчими управліннями, в форматі робочих зустрічей із залученням зацікавлених сторін, провели кущові наради з  водокористувачами області.

Для зручності, кущові наради були організовані для трьох регіонів області: водокористувачів, які забирають воду з Каховського та Приазовського магістральних каналів, а це представники півдня області – у  м. Мелітополь,  для водокористувачів  Північно-Рогачикської зрошувальної системи – у м. Дніпрорудне, а водокористувачів Запорізького району – у м. Запоріжжі.

Впродовж проведення всіх нарад керівництво БУВР річок Приазов’я надало роз’яснення на питання аграріїв що стосуються формування вартості послуг пов’язаних із забором води водокористувачами, у т.ч. електроенергії,  проведення поливного сезону,   порядку укладання Договорів  про надання послуг.

Головним було надати прозору та розгорнуту інформацію щодо всіх складових формування вартості послуг з забору води, особливостей проведення поливної кампанії 2021 року.

Водокористувачі не тільки отримали корисну інформацію, а й поспілкувались між собою, керівництвом БУВР річок Приазов’я та міжрайонних управлінь водного господарства, вирішили багато поточних питань.

За результатами нарад сторони визначили напрями для подальшої спільної роботи з метою ефективного використання потенціалу зрошення, збільшенню урожайності та розвитку аграрного  сектору в Запорізькому регіоні.