Вебінар з питань підготовки проєкту Плану управління річковим басейном Дніпра

Вебінар з питань підготовки проєкту Плану управління річковим басейном Дніпра

18.12.2020 Автор buvrzp

 18 грудня 2020 року відбувся вебінар з питань підготовки проєкту Плану управління річковим басейном Дніпра. Вебінар проводився у рамках проєкту «Водна ініціатива плюс  для Східного партнерства».

Проведений захід направлений продемонструвати досягнення EUWI + та українських колег щодо результатів роботи над ПУРБ в цілому, і тим самим підтримує Європейський Союз як надійного довгострокового партнера в галузі управління водними ресурсами для України. Результати сприяють імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у галузі якості води та управління водними ресурсами, а саме – вимог Водної рамкової директиви ЄС. Україна прогресує у процесі адаптації законодавства, зокрема узгоджуючи національну політику та стратегії з ВРД ЄС, а також практичного впровадження.

Розроблення плану управління річковим басейном є ключем до реалізації концепції інтегрованого управління водними ресурсами.

У засіданні вебінара прийняли участь фахівці відділів водних відносин та басейнової взаємодії, водного кадастру та моніторингу вод, а також басейнової лабораторії моніторингу вод.