Міжнародний день Землі

Міжнародний день Землі

22.04.2020 Автор buvrzp

Щороку 22 квітня відзначається Міжнародний день Землі, який ознаменував початок сучасного екологічного руху в 1970 році.

22 квітня 1970 року у США, в Нью-Йорку, студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення. З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.

День Землі пов’язаний зі стартом сучасного екологічного руху і визнаний найбільшою громадянською подією планети. У 2020 році відбудеться ювілейний 50-й День Землі.

Наша планета Земля — наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас досталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті. А адже вона така одна у всьому всесвіті.

Одним із цікавих фактів про Землю є те, що 70% поверхні Землі  — це вода. Вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті. В той же час вона є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання.

У День Землі ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи і закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.

Бережімо Землю! Бережімо Воду!