Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

13.12.2019 Автор buvrzp

На виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.2019 №568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права», наказу Держводагентства України від 02.10.2019 №599 «Про затвердження Плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права», Басейновим управлінням водних ресурсів річок Приазов’я та підвідомчими організаціями, протягом грудня поточного року були реалізовані всі заходи по проведенню у 2019 році Всеукраїнського тижня права, відповідно до затвердженого плану.

— 10-12 грудня 2019р. юрисконсультами управлінь проведені лекції-бесіди для працівників управлінь з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття необхідного рівня правових знань на теми: «Зміни в трудовому законодавстві. Проект Трудового кодексу. Електронні трудові книжки»; «Порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами сільських, селищних рад у відповідності з чинним законодавством. Оформлення спадщини»; «Дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян»; «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»; «Зміни у декларуванні у 2020 році»

 Під час лекцій-бесід були висвітлені наступні питання: як законодавча база в Україні в сфері трудових відносин в порівнянні із законопроектами Трудового кодексу, проект законодавчих змін щодо введення електронних трудових книжок; поглиблення знань у галузі конституційного, антикорупційного законодавства; які зміни зазнала процедура декларування у 2020 році внаслідок набрання чинності З.У. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції».

-16-20 грудня 2019р. в підвідомчих організаціях БУВР річок Приазов’я проведено «дні відкритих дверей» із запрошенням дітей шкільного віку. Так з метою залучення до правової обізнаності дітей шкільного віку  в Придніпровському МУВГ та Північно-Рогачикському МУВГ  (м. Дніпрорудне) був проведений конкурс дитячого малюнку «СТОП БУЛІНГ». За результатами проведення конкурсу в холі адміністративної будівлі  була організована виставка робіт дітей, які прийняли участь. Всі конкурсанти отримали сертифікати та солодкі призи.

Юрисконсультами управлінь було проведено зустрічі з учнями 10 класу Дніпрорудненської спеціалізованої школи I-III ступенів «Талант» та учнями 8-Б класу середньої школи №3. Під час зустрічі висвітлені питання: «Загальна декларація прав людини: дотримання прав людини – пріоритет держави та суспільства», «Права дитини в Україні».

pdf

 Докладніше…