Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова

02.12.2019 Автор buvrzp

29.11.2018 року в приміщенні Запорізької облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова, на якому одним із питань було погодження плану дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році.

Від БУВР річок Приазов’я в засіданні прийняла участь начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Інна Рибалко.

З метою забезпечення організації заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій у весняний період під час пропуску льодоходу, повені та паводків, Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації спільно з Головним  управлінням ДСНС України у Запорізькій області розроблено «План дій структурних підрозділів обласної  державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу,  повені і паводків на території Запорізької області у 2020 році».  Аналогічні районні плани дій було доручено розробити та затвердити  Головам райдержадміністрацій. 

Відповідним службам доручено провести комплексну перевірку стану мостів та підмостових русел автомобільних і залізничних мостів щодо їх спроможності до пропуску паводкових вод; здійснити заходи щодо забезпечення безперебійної роботи водозаборів господарсько-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, систем зливової каналізації населених пунктів, дренажних систем, природних і штучних дренажів для відведення талої та дощової води в умовах можливої повені та паводків.

Особливу увагу необхідно звернути на забезпечення сталого функціонування протипаводкових комплексів і додержання режимів роботи водосховищ у басейнах малих річок Запорізької області та р. Дніпро.