Засідання оперативного контролю за станом охорони праці IV ступені за підсумками роботи в І кварталі поточного року

Засідання оперативного контролю за станом охорони праці IV ступені за підсумками роботи в І кварталі поточного року

28.04.2015 Автор buvrzp

28 квітня 2015 року на базі Запорізького міжрайонного управління водного господарства було проведено засідання оперативного контролю за станом охорони праці IV ступені за підсумками роботи в І кварталі поточного року.

Засідання відкрив заступник начальника облводресурсів Лебідь Олександр Миколайович. До Всесвітнього дня охорони праці почесною грамотою облводресурсів був відзначені головний інженер Якимівського МУВГ Зануда О.В., подяками облводресурсів — провідний інженер з охорони праці Кам’янського МУВГ Сліпченко В.В., провідний інженер з охорони праці Придніпровського МУВГ Арістова А.П., провідний інженер Мелітопольського МУВГ Алфімова В.В.

На засіданні були присутні представники Запорізького облводресурсів, головні інженери, головні енергетики та провідні інженери з охорони праці від підвідомчих організацій, а також від сторонніх організацій – начальник Державної інспекції з нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті та у зв’язку територіального управління Держгірпромнагляду в Запорізькій області Плутицький Микола Миколайович, який розповів учасникам наради про стан травматизму в АПК, а також про зміни до законодавства та про нові нормативні акти у сфері охорони праці.

Фахівець Запорізького регіонального центру психофізіологічної експертизи Калюжний Сергій Володимирович виступив про порядок проходження психофізіологічної експертизи працівниками окремих категорій.

Також розглядалися питання:

— стан охорони праці, пожежної і дорожньої безпеки в Запорізькому облводресурсів за І квартал та заплановані основні завдання профілактичної роботи щодо запобігання нещасних випадків на виробництві на ІІ квартал 2015 року;

— підсумки планових перевірок управлінь з питань охорони праці, пожежної безпеки та електробезпеки;

— заходи вжиті Запорізьким МУВГ за результатами перевірок стану охорони праці, проблемні питання та шляхи їх вирішення;

— організація роботи з охорони праці, пожежної та електробезпеки перед початком поливного сезону;

— дії персоналу під час раптового відключення електроенергії на об’єктах облводресурсів;

Після теоретичної частини учасники наради ознайомились із об’єктами Запорізького МУВГ. Головний енергетик Запорізького МУВГ Крапиш В.В. розповів про інформаційне забезпечення насосних станцій на прикладі НСП-5 Запорізької зрошувальної системи.