Робоча поїздка голови Запорізької облдержадміністрації до Якимівського району

Робоча поїздка голови Запорізької облдержадміністрації до Якимівського району

04.07.2017 Автор buvrzp

Під час робочої поїздки до Якимівського району 4 липня 2017 року голова облдержадміністрації  Костянтин Бриль провів засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності Якимівського району. Як пояснив голова Якимівської РДА Олександр Правосуд, оскільки більшість підприємців району в літній період працюють на території Кирилівки, захід вирішили провести саме в цьому курортному селищі.

Чільну увагу присутні приділили питанням переоформлення земельних прав на земельні ділянки, отримані в постійне користування до прийняття Земельного кодексу України. З нюансами підприємців ознайомив начальник управління державного земельного кадастру ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області Олександр Назіров.

У свою чергу, начальник Запорізького обласного управління водних ресурсів Володимир Шляховчук поінформував про перспективи розробки державної та обласної програми відновлення зрошення земельних ділянок.

За його словами, нині в регіоні завершується інвентаризація зрошувальних систем у Якимівському та Мелітопольському районах. Після цього будуть розглядатись можливості фінансування програми розвитку меліорації з трьох джерел: державного та обласного бюджетів, а також  кредитних ресурсів Світового банку. Проте найважливішим пунктом є готовність аграріїв брати участь у співфінансуванні.

Також Володимир Шляховчук ознайомив місцевих аграріїв з організацією курсів підготовки операторів зрошувальних машин.

Традиційно під час спілкування з людьми на місцях  Костянтин Бриль відповів на  запитання громадян, а також провів нараду щодо перших кроків об’єднаних територіальних громад.