6 вересня 2017 року — в прокуратурі Запорізької області відбулася нарада по недопущенню розкрадання меліоративних систем на території області

6 вересня 2017 року — в прокуратурі Запорізької області відбулася нарада по недопущенню розкрадання меліоративних систем на території області

06.09.2017 Автор buvrzp

Нарада відбулась під керівництвом прокурора Запорізької області Валерія Романова і начальника ГУ НП в області Олега Золотоноші та за участі голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля, начальника УСБУ в області Олександра Хілька та інші.

Прокурор Запорізької області констатував, що на території Запорізької області загальна площа орних земель складає майже 2 мільйона гектарів, із них зрошувальних — 240 тисяч гектарів (у 16 районах), в тому числі 17 державних зрошувальних систем, якими забезпечується подача води на площу 227 тисяч гектарів та ділянки «малого зрошення» на площі майже 20 гектарів. У 2014—2017 роках за площею политих земель область посідає друге місце після Херсонської. Разом з тим наразі маємо гостру проблему із забезпечення належного розкриття, досудового розслідування та прокурорського нагляду у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання та пошкодження меліоративних систем та систем водопостачання, адже ані слідчі поліції, ані процесуальні керівники достатньої і необхідно уваги цьому напряму діяльності не приділяють.

Валерій Романов у своєму виступі звернувся з вимогою до присутніх правоохоронців припинити бездіяльність, а по завершенню спільної наради переглянути кожне провадження про злочини цієї категорії і розробити конкретні дієві заходи до їх розкриття та направлення обвинувальних актів до суду.

За наслідками нарад розроблений комплекс заходів спрямований на поглиблення взаємодії правоохоронних та державних органів та покращення ситуації у вказаних сферах.