Вода для всіх

Вода для всіх

21.03.2019 Автор buvrzp

22 березня Україна та весь світ святкували Всесвітній (Міжнародний) День води, який був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1992 році. Цього року День води проходить під гаслом «Вода для всіх».

Вода відноситься до невичерпних ресурсів, завдяки можливості опріснення. Всі її запаси — у твердому, рідкому і газоподібному вигляді, складають один з найважливіших природних ресурсів Землі.

За традицією в цей день організовуються різні заходи для залучення уваги громадськості. Влаштовують цікаві фестивалі та акції масового характеру. У школах та інших навчальних закладах проходять відкриті уроки і лекції.

22 березня кожен повинен замислитися над більш раціональним використанням питної води, взяти участь в акціях проти забруднення середовища і внести свою лепту у спільну справу.

21 березня в дитячому навчальному закладі «Зайчик» в старшій групі було проведено заняття на тему «Вода – це життя. Бережливе ставлення до води». На занятті розповіли дітям про воду та її властивості, про місцезнаходження води в природі, потребу у воді для всіх живих істот та для об’єктів неживої природи та як бережливо ставитися до води та економно її вживати .

Протягом тижня був проведений конкурс дитячих малюнків на тему: «Всесвітній день води» в Кам’янсько-Дніпровській гімназії «Скіфія», в приміщенні Придніпровського МУВГ, Дніпрорудненській загальноосвітній школі І-ІІ ступеню та приміщенні БУВР річок Приазов’я.

В Дніпрорудненській загальноосвітній школі І-ІІ ступеню були організовані заходи щодо демонстрації в навчальному закладі відеороликів про дбайливе ставлення до річок та щодо наслідків потрапляння фосфатів до водойм.