2 квітня 2024 року у місті Запоріжжя відбувся захід з публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я.

2 квітня 2024 року у місті Запоріжжя відбувся захід з публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я.

02.04.2024 Автор buvrzp

У заході взяли участь 75 представників влади, водогосподарських організацій, басейнової ради, територіальних громад, заінтересовані сторони, водокористувачі басейну (водоканали), науковці, представники громадськості тощо.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись голова басейнової ради річок Приазов’я Олексій Бакай та заступник голови Держводагентства Ігор Гопчак.

Представники проєкту Олексій Ярошевич та Катерина Мудра розповіли про План управління річковим басейном річок Приазов’я 2025 – 2030 рр., аналіз стану річкового басейну. Марія Скоблей (Закарпатський ЦГМ) представила оцінку екологічного і хімічного станів масивів поверхневих вод.

Заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я Інна Рибалко представила Програму заходів для річкового басейну річок Приазов’я, її зміст та проблеми, які передбачено вирішити. Едуард Осійський (БУВР Тиси) зауважив, що до програми заходів можна вносити зміни, і будуть реалізовані заходи з різною оціночною вартістю.

Після цього відбулося обговорення пропозицій та зауважень учасників заходу до проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я.

За результатами публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном річок Приазов’я буде доповнено розділ 9 ПУРБу: «Звіт про інформування громадськості та громадське обговорення проєкту Плану управління річковим басейном».

Нагадуємо, що з текстом ПУРБ річок Приазов’я можна ознайомитися за посиланням https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-richok-priazovya1, а прийом всіх зауважень і пропозицій здійснюється на емейл rbmp@davr.gov.ua до 21 червня 2024 року включно, тож запрошуємо долучитися.

Громадські обговорення були проведені за підтримки проєкту ЄС «Водні ресурсі та екологічні дані» EU4Environment&Data.