Вітаємо з міжнародним Днем води!

Вітаємо з міжнародним Днем води!

22.03.2024 Автор buvrzp

22 березня у світі відзначається Всесвітній день води. Вода – це найцінніший природний ресурс на Землі. Відзначення такого дня нагадує всьому людству про її важливість, привертає увагу кожного з нас на сучасний екологічний стан водних екосистем і дає привід замислитись про необхідність збереження та раціонального використання цього надважливого ресурсу, розроблення і впровадження нових заходів для вирішення проблем, пов’язаних з нестачею води.

Кожного року свято проходить під новим гаслом. Цьогорічне гасло – «Вода для миру».

Вода може створити мир або розпалити конфлікт. Коли води не вистачає або вона забруднена, або коли люди мають нерівний або відсутній доступ, може зрости напруженість між громадами та країнами.

Понад 3 мільярди людей у всьому світі залежать від води, яка перетинає національні кордони. Тим не менш, лише 24 країни мають угоди про співпрацю щодо всієї спільної води.

Оскільки наслідки зміни клімату зростають і чисельність населення зростає, існує нагальна потреба всередині та між країнами об’єднатися навколо захисту та збереження нашого найціннішого ресурсу.