Екскурсія до музею Води.

Екскурсія до музею Води.

21.03.2024 Автор buvrzp

У рамках відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів-2024 та з метою підвищення рівня обізнаності про значення та важливість води працівники БУВР річок Приазов’я відвідали Музей води у м.Запоріжжя.

Музей Води — це сучасний, цікавий, розважальний центр інформації про воду, який зацікавив навіть досвідчених спеціалістів у галузі водних ресурсів.

Експозиція характеризує гідросферу планети Земля, інформує про водні ресурси України, знайомить із геологічною будовою земної кори та процесом фільтрації води, демонструє технологічні схеми очистки стічних вод на очисних спорудах, вчить раціональному водокористуванню тощо.

З розділів експозиції можна виділити 3D-модель містечка, що демонструє колообіг води в природі, майданчик експериментів (міні-лабораторію), експозицію методів очищення води.

На екскурсії було цікаво дізнатися про те, яку небезпеку може нести в собі неочищена вода з колодязів, річок, джерел, свердловин або навіть з-під крана. Спеціалісти музею нагадали про цінність правильного питного режиму та вживання корисної води.

Також, враховуючи безпекову ситуацію в країні, не зайвими стали знання про способи очистки води.