Формування нового персонального складу Басейнової ради річок Приазов’я

Формування нового персонального складу Басейнової ради річок Приазов’я

02.11.2023 Автор buvrzp

1 листопада відбулись установчі збори заінтересованих сторін з питань формування нового складу Басейнової ради річок Приазов’я на період 2023-2028 років. Збори проходили у змішаному форматі: у режимі відеоконференції та особистої присутності кандидатів у члени Басейнової ради.

Басейнова рада є консультативно-дорадчим органом у межах території річкового басейну, утворена Державним агентством водних ресурсів України з метою забезпечення раціонального використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, інтегрованого управління ними.

Перший склад Басейнової ради річок Приазов’я був сформований на установчих зборах 30 жовтня 2018 року на період 5 років та затверджений Держводагентством України, строк повноважень членів Басейнової ради завершився у 2023 році.

Пропозиції кандидатур від заінтересованих сторін для включення до складу Басейнової ради річок Приазов’я приймалися з 8 вересня по 8 жовтня 2023 року. Від заінтересованих сторін Запорізької, Донецької, Херсонської областей та організацій басейнового рівня надійшло 32 пропозиції.

Відповідно до наказу Держводагентства від 21.07.2023 року № 89 «Щодо оновлення персонального складу басейнових рад» БУВР річок Приазов’я визначено відповідальним за підготовку зборів заінтересованих сторін та оновлення персонального складу Басейнової ради річок Приазов’я.

Учасниками зборів було ухвалено персональний склад Басейнової ради річок Приазов’я згідно з поданими пропозиціями. Сформований склад відповідає необхідним квотам, з 32 кандидатур водокористувачі складають 31 %, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади – 25%, місцеві органи виконавчої влади – 19%, наука, освіта, тощо – 6%, неурядові організації – 13%, органів місцевого самоврядування – 6%. На підставі протоколу установчих зборів БУВР річок Приазов’я буде направлено ухвалений персональний склад на затвердження до Держводагентства.

На установчих зборах одним з головних питань було питання обрання голови Басейнової ради та його заступника. На посаду голови Басейнової ради річок Приазов’я було обрано голову Бердянської райдержадміністрації, начальника районної військової адміністрації Олексія Бакая, заступником голови Басейнової ради річок Приазов’я – начальника БУВР річок Приазов’я Володимира Шляховчука.

Учасники засідання ухвалили структуру секретаріату Басейнової ради – постійно діючого робочого органу для забезпечення підготовки засідань, ефективної роботи та організації виконання прийнятих басейновою радою рішень. Виконавчим секретарем повторно обрали Інну Рибалко – заступника начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я, яка вже має досвід роботи виконавчим секретарем Басейнової ради річок Приазов’я у період з 2018 по 2023 роки.

Також було висвітлено результати діяльності Басейнової ради річок Приазов’я в період 2018-2023 років, обговорені напрямки діяльності Басейнової ради річок Приазов’я.