Міжнародний  день Дніпра – 2021

Міжнародний день Дніпра – 2021

12.07.2021 Автор buvrzp

З нагоди відзначення Дня Дніпра  БУВР річок Приазов’я та підвідомчі організації  організували низку заходів присвячених святу: виготовили та розповсюдили  буклети з коротенькою історією та пізнавальними фактами про Дніпро, висвітлили на сайті та у мережі Facebook статті до Дня Дніпра, провели екологічну акцію «Чистий берег» та прибрали узбережжя водойм.

Так, представники Вільнянського МУВГ прибрали від сміття  прибережну смугу  р. Верхня Терса та прибережні захисні смуги ставків в смт. Більмак  на території Більмацької ОТГ Пологівського району та с.Степне Степненської ОТГ Запорізького району.

Працівниками Кам’янського МУВГ було прибрано узбережжя Каховського водосховища на території м. Кам’янська-Дніпровська.

Представники Придніпровського МУВГ разом із відділом техногенно-екологічної безпеки БУВР річок Приазов’я організували прибирання прибережної зони Каховського водосховища у м. Дніпрорудне.

До відзначення Дня Дніпра спеціалісти Мелітопольського МУВГ організували роздачу інформаційних буклетів та прибрали від сміття  смугу відведення Приазовського магістрального каналу, який наповнюється дніпровською водою.

Розповсюдили буклети, присвячені дню Дніпра, серед водокористувачів  та місцевих жителів представники Якимівського МУВГ, а також прибрали сміття в межах прибережної захисної смуги.

Проведення святкування Дня Дніпра має на меті привернути увагу суспільства до раціонального використання дніпрової води, свідомого відповідального підходу до використання водних ресурсів держави в цілому.