Чергове засідання Басейнової ради річок Приазов’я

Чергове засідання Басейнової ради річок Приазов’я

16.06.2021 Автор buvrzp

16 червня у форматі відеоконференції провела своє чергове засідання Басейнова рада річок Приазов’я.

Спершу Інна Рибалко доповіла про виконання водоохоронних заходів в басейні річок Приазов’я у 2015-2020 роках та плани щодо їх фінансування з місцевих бюджетів та природоохоронних фондів у 2021 році, економічний аналіз водокористування в басейні річок Приазов’я.

Члени Басейнової ради та запрошені були ознайомлені про  гідроморфологічні зміни річок відповідного басейну, про що поінформували Інна Рибалко (в.о. заступника начальника БУВР річок Приазов’я) та Тетяна Сорокіна (заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології).

Костянтин Данько – завідувач лабораторії оцінки та управління ризиками затоплень відділу системних гідрометеорологічних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, представив підготовлений проєкт Плану управління ризиками затоплення у межах басейну річок Приазов’я та описав подальші дії на шляху до його затвердження.

Наступним питанням порядку денного була пропозиція щодо створення на законодавчому рівні свята «День річок Приазов’я», яку запропонувала Анастасія Буяльська – Голова правління Громадської організації «Сімейні цінності української ментальності». Члени Басейнової ради підтримали дану пропозицію та окреслили шляхи щодо втілення даного питання.

За результатами розгляду питань порядку денного були прийняті відповідні рішення, в тому числі організаційні заходи щодо внесення змін до  складу членів Басейнової ради річок Приазов’я.