Екскурсія до дня хіміка

Екскурсія до дня хіміка

01.06.2021 Автор buvrzp

Днями до лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР річок Приазов’я завітали учні 8 класу КЗ «Дніпрорудненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів». Основною метою візиту стало ознайомлення з методикою роботи лабораторії моніторингу вод та грунтів.

 Начальниця лабораторії Алла Краснощок розповіла про основні аспекти діяльності лабораторії моніторингу вод та ґрунтів та ознайомила школярів із сучасними екологічними проблемами. Співробітники лабораторії показали роботу з різноманітними приладами, хімічними реактивами які допомагають проводити хімічний аналіз поверхневих, підземних (ґрунтових) та дренажно-скидних вод, а також агрохімічні дослідження ґрунту з метою визначення його складу та фізико-хімічних властивостей.

Учні ознайомитись з процесом підготовки проб до дослідження та разом з лаборантами провели декілька експериментальних дослідів. Також в межах екскурсії була звернута увага учнів на правила обережного поводження з хімічними та невідомими речовинами в побуті.

Молоді люди з цікавістю слухали про специфіку вимірювань хімічного стану вод та грунтів. Сповнені новими екологічними знаннями школярі висловили бажання завітати наступного року для поповнення нових хімічних знань.