Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2020-2021 років

Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2020-2021 років

10.11.2020 Автор buvrzp

09 листопада 2020 року відбулося в online режимі засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Про якісний стан поверхневих водних об’єктів басейну річок Приазов’я в межах Запорізької та Донецької областей (за даними державного моніторингу) проінформувала виконуюча обов’язки заступника начальника БУВР річок Приазов’я (заступник Голови Міжвідомчої комісії) Інна Рибалко.

З пропозиціями щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення на осінньо-зимовий період 2020-2021 років виступили представники КП «Бердянськводоканал» та Маріупольського РВУ                              КП «Компанія «Вода Донбасу».

Всі представники зацікавлених організацій приймали активну участь у обговорені режимів роботи водосховищ комплексного призначення басейну річок Приазов’я.

Міжвідомча комісія, обговоривши пропозиції учасників заходу та врахувавши гідрологічний прогноз на осінньо-зимовий період 2020-2021 років, гідрометеорологічну і водогосподарську обстановки у басейні річок Приазов’я узгодила оптимальні режими роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Щодо режиму роботи Старо-Кримського водосховища, то комісією  узгоджено, що водосховище працює скидними витратами не нижче екологічних (0,1 м3/с) з метою наповнення до максимально можливих відміток для сталої подачі води на м. Маріуполь.

Узгоджено питання по Павлопільському водосховищу — працює скидними витратами у нижній б’єф не менше 4 м3/с з метою наповнення до максимально можливих відміток та забезпечення сталої роботи нижче розташованих поверхневих руслових водозаборів. Стосовно Бердянського водосховища — працює на притокових витратах, відповідно до потреб водокористувачів м. Бердянськ.