Нова послуга онлайн — звітування через електронний  кабінет водокористувача

Нова послуга онлайн — звітування через електронний кабінет водокористувача

06.10.2020 Автор buvrzp

 

З 28 вересня 2020 року, можна скористатися новою послугою онлайн — звітування через електронний  кабінет водокористувача на сайті.

Із запуском модуля подання онлайн — звіту про використання води, водокористувачі отримали новий перелік електронних послуг зі спецводокористування, які доступні на сайті Держводагенства з березня 2019 року.

Онлайн — звітність про використання води стане першим кроком до публікації інформації щодо водокористування у форматі відкритих даних. Що, у свою чергу, допоможе зробити водогосподарську діяльність в Україні більш підзвітною, адже створить умови для більш якісного моніторингу користування водними ресурсами України – як з боку державних органів, так і громадськості.

Запровадження е-звітності дозволить водокористувачам:

  • мінімізувати кількість помилок у звітах. В онлайн — формі передбачено автоматичну перевірку формату та логічний контроль сум.
  • зробити процес подання звіту більш прозорим. Онлайн — форма унеможливлює варіант, що якось документи можуть загубитися. Крім того заявник бачитиме всі етапи проходження свого звіту та його статус.

«Переведення послуг в електронний формат є одним з пріоритетів Уряду, адже це забезпечує прозорість і підзвітність надання послуг, мінімізує випадки корупції, економить час та кошти громадян, а в умовах карантинних обмежень – дозволяє убезпечити населення від захворювання» зазначив Міністр захисту та природних ресурсів України Роман Абрамовський.