Засідання Басейнової ради річок Приазов’я

Засідання Басейнової ради річок Приазов’я

17.06.2020 Автор buvrzp

Сьогодні 17.06.2020 у м. Запоріжжя відбулось засідання Басейнової ради річок Приазов’я, яке через заходи по запобіганню поширенню на території України  COVID-19 було проведено в online режимі (ZOOM).

У засіданні Басейнової ради прийняли участь представники басейнових управлінь водних ресурсів, представники облдержадміністрацій та райдержадміністрацій Запорізької, Донецької та Херсонської областей, Запорізького обласного центру з гідрометеорології, Державної екологічної інспекції, Приазовського національного природного парку, Таврійського державного агротехнологічного університету, представники ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат», також представники сільгосппідприємств та засобів масової інформації (ГО  «Гром–Приазов’я) та ін.

Серед питань порядку денного було обговорення проблем водойм, шляхи вирішення проблеми евтрофікації водойм, про що зазначив Володимир Нестеренко – начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я.

Питання щодо інформування громадськості про реалізацію державної політики у сфері управління, використання та відтворення водних ресурсів, проведення заходів з популяризації екологічних знань серед населення висвітлила Інна Рибалко – в.о. заступника начальника БУВР річок Приазов’я.

Також Інна Рибалко повідомила про актуалізацію даних щодо наявності в басейні річок Приазов’я гідротехнічних споруд, їх технічного стану, балансової належності, здійснення заходів щодо визначення безхазяйних гідротехнічних споруд та проведення моніторингу щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання програм природоохоронного спрямування та заходів по збереженню та відтворенню водних ресурсів.

Члени Басейнової ради та запрошені були ознайомлені про несприятливу гідрологічну ситуацію на річках Приазов’я, яка склалась на кінець травня 2020 року та можливість формування маловоддя, про що поінформувала Тетяна Сорокіна – заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології.

На Басейнові раді було розглянуто та обговорено звернення Громадського об’єднання «ГРОМ-Приазов’я», яке представив Сергій Кутняков – координатор проектів Громадського об’єднання «ГРОМ-Приазов’я», голова руху «Країна успіху». Учасники засідання вирішили прийняти до відома звернення ГО «ГРОМ-Приазов’я», опрацювати його та надати відповідь, а також розробити спільний план дій.

На завершення учасники визначились з планом роботи щодо управління, використання та відтворення водних ресурсів, а також продовжити проводити заходи з популяризації екологічних знань серед учнівської молоді та студентства у ІІ півріччі 2020 року.