ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

04.06.2020 Автор buvrzp

Охорона навколишнього природного середовища – нова форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства і природи, збереження й відтворення природних ресурсів і діяльність екологічних співтовариств в ім’я сучасних і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації.

          У 1972 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, з метою привернення уваги людства до проблем використання природних ресурсів планети, поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Щорічне святкування дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.

          Кожен з нас може зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля:  посадить дерево,  відмовиться сьогодні від поїздки транспортом, прибрати сміття в своєму дворі.

  Лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!