8 квітня 2008 року на базі Обласного інформаційно-консультаційного центру, розташованого в адмінбудівлі Якимівського міжрайонного управління водного господарства пройшов семінар на тему: «Застосування інтенсивних технологій в сільськогосподарському виробництві».

8 квітня 2008 року на базі Обласного інформаційно-консультаційного центру, розташованого в адмінбудівлі Якимівського міжрайонного управління водного господарства пройшов семінар на тему: «Застосування інтенсивних технологій в сільськогосподарському виробництві».

08.04.2008 Автор buvrzp

Пленарна частина проходила в актовому залі, розташованого в адмінбудівлі управління, із застосуванням мультимедійного проектора та показом презентації на великому екрані.

У семінарі брали участь фермери і керівники сільгосппідприємств Якимівського, Мелітопольського і Михайлівського районів, представник Якимівської райдержадміністрації, представник Управління агропромислового комплексу, представник Якимівської районної ради, представники компаній, що пропонують продукцію для поливу сільськогосподарських культур, засобу захисту рослин, добрив і стимуляторів зростання, — з таких міст як: Одеса, Харків, Херсон, Мелітополь.

Серед виступаючих були:

Холдингова компанія «Хімагромаркетинг»

До уваги присутніх пропонувались засоби захисту рослин.

У асортименті продукції компанії: гербіциди, інсектициди, акарициди, фунгіциди, протравителі, десиканти, родитициди.

Компанія «Інтермаг»

Останніми роками багато виробників сільськогосподарської продукції відчули необхідність в повнішому (комплексному) живленні вирощуваних рослин і культур. На багатьох полях органічні добрива не вносилися вже давно, а з мінеральних добрив (до того ж далеко не завжди) вносяться лише азот, фосфор, калій.

Пропонувалось увазі присутніх добриво для листової (не кореневої) підкормки, яке виробляє компанія «Інтермаг» з 1988 року.

Накопичений 18-літній виробничий досвід, при тісній співпраці з найбільш авторитетними науково-дослідними інститутами і фермерськими господарствами, дозволив компанії створити багатий асортимент добрив, що полягає на даний момент більш ніж з 100 позицій.

ПП «Амі»

Стимулятор зростання і підвищення врожайності рослин «Біоглобін» і його застосування в рослинництві.

У останні десятиліття, вичерпавши можливості інтенсивного внесення органічних і мінеральних добрив, аграрна наука пішла по шляху створення стимуляторів — препаратів, сприяючих посиленій переробці і засвоєнню живильних речовин рослинами (зокрема з добрив і грунту). Велика частина цих стимуляторів прискорює і підсилює які-небудь біохімічні реакції, що відбуваються в рослинах. Але посилення одної або двох, навіть дуже важливих, біохімічних реакцій приводить до порушення гомеостазу (стабільності) організму і рослина швидко його не відновлює. Звідси ефект від застосування таких стимуляторів не перевищує 5 — 20 %. Виходячи з цього необхідно було створити такий стимулятор, який діяв би комплексно на всі біохімічні реакції в рослинах, створюючи для них найбільш сприятливі умови для пристосування і взаємодії з навколишнім середовищем, був би для рослин біологічним нормалізатором. Такий біонормалізатор був створений. Це стимулятор зростання і підвищення врожайності рослин — «БІОГЛОБІН».