11 березня 2008 року в м. Мелітополь Запорізької області відбулася робоча зустріч в приміщенні конференц-залу редакції «Мелітопольські відомості» на тему «Екологічний стан малих річок Запорізької області».

11 березня 2008 року в м. Мелітополь Запорізької області відбулася робоча зустріч в приміщенні конференц-залу редакції «Мелітопольські відомості» на тему «Екологічний стан малих річок Запорізької області».

11.03.2008 Автор buvrzp

У робочій зустрічі прийняли участь заступник начальника Запорізького обласного виробничого управління меліорації і водного господарства — Гелетюк Т.І., начальник відділу техногенно-екологічної безпеки на водних об’єктах Запорізького облводгоспу — Рибалко І.Г., начальник відділу водокористування Мелітопольського МУВГ — Івасенко В.І., начальник відділу водокористування Якимівського МУВГ — Кірічевська Т.В., провідний інженер-гідротехнік відділу водокористування Якимівського МУВГ — Соколовська Н.В., представник Держуправління охорони навколишнього природного середовища — Горбачов К.П., представники Мелітопольського держпедуніверситету: доцент кафедри ботаніки — Коломійчук В.П., доцент кафедри фізичної географії — Воровка В.П., представник газети «Запорізька правда» — Голод В.І., голова ГО «Народна ініціатива» — Кизилов С.Б. та інші.

На робочій зустрічі розглядались питання щодо збереження та відновлення малих річок Приазов’я, зокрема на території Мелітопольського району Запорізької області.

Малі річки відіграють важливу роль в житті людини. На півдні України в історичному плані вони завжди були єдиним джерелом життя. На сьогодні дані водні об’єкти також використовуються людиною, але рівень цього використання значно перевищив можливості малих річок. Тому з кожним роком на картах України їх стає менше, а ті, що залишилися, вже давно не можна назвати річками.

В сучасних умовах людина використовує річку лише для вирішення своїх господарських потреб (створює водосховища та ставки; використовує біологічні ресурси водойми; використовує в рекреаційних цілях річкові долини).

Таке ставлення до малих річок, які є основою водного балансу території півдня України, неможливе в сучасних умовах природокористування. Тому на сьогодні державні органи влади, місцеві органи самоврядування, наукові організації, громадськість повинні об’єднатися заради збереження та відновлення малих річок.