28 лютого 2008 року відбулася сесія Запорізької обласної ради, на якій був присутній головний інженер Запорізького обласного виробничого управління меліорації і водного господарства — Бабешко В.О.

28.02.2008 Автор buvrzp

Одним із розглянутих питань була Програма інвентаризації внутрішньогосподарських зрошувальних систем Запорізької області на 2008 рік (розробник — Запорізьке обласне виробниче управління меліорації і водного господарства). Підставою для розроблення даної Програми є Указ Президента України від 03.03.2006 № 187/2006 «Про заходи щодо розвитку зрошуваного землеробства в Україні», постанова Кабінету Міністрів України від 13.08.2003 № 1253 «Про затвердження Порядку безоплатної передачі у комунальну власність об’єктів соціальної сфери, житлового фонду, у тому числі незавершеного будівництва, а також внутрішньогосподарських меліоративних систем колективних сільськогосподарських підприємств, що не підлягали паюванню в процесі реорганізації цих підприємств та передані на баланс підприємств-правонаступників». Метою Програми є збереження наявного фонду меліоративних систем, запобігання їх розкрадання та руйнації, а також обгрунтування умов виділення зрошуваних земель у відокремлене користування з врахуванням вимог технологічної цілісності їх експлуатації.

Дана Програма затверджена Рішенням сесії Запорізької обласної ради від 28.02.2008 № 8 «Про Програму інвентаризації внутрішньогосподарських зрошувальних систем Запорізької області на 2008 рік».