Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я на весняно-літній період 2020 року

Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я на весняно-літній період 2020 року

13.03.2020 Автор buvrzp

12 березня 2020 року в приміщені БУВР річок Приазов’я відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на весняно-літній період 2020 року. Представники із Донецької області та КП «Бердянськводоканал» приєднались до засідання по скайп-зв’язку.

Про якісний стан поверхневих водних об’єктів басейну річок Приазов’я в межах Запорізької та Донецької областей (за даними державного моніторингу) проінформувала виконуюча обов’язки заступника начальника БУВР річок Приазов’я (заступник Голови Міжвідомчої комісії) І. Рибалко.

Інформацію про гідрометеорологічні умови басейну річок Приазов’я та прогноз водності в басейні річок Приазов’я на весняно-літній період 2020 року повідомила Т. Сорокіна – заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології.

З пропозиціями щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення на весняно-літній період 2020 року виступили представники                      КП «Бердянськводоканал» та Маріупольського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу».

Всі представники зацікавлених організацій приймали активну участь у обговорені режимів роботи водосховищ комплексного призначення басейну річок Приазов’я.

Міжвідомча комісія, обговоривши пропозиції учасників заходу та врахувавши гідрологічний прогноз на весняно-літній період 2020 року, гідрометеорологічну і водогосподарську обстановки у басейні річок Приазов’я узгодила оптимальні режими роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на весняно-літній період 2020 року.

Щодо режиму роботи Старо-Кримського водосховища, то комісією  узгоджено, що  водосховище працює в режимі підтримання об’ємів наповнення відповідно до Правил експлуатації в залежності від об’ємів забору води для водозабезпечення м. Маріуполь у межах встановлених лімітів із забезпеченням скидних витрат не нижче екологічних (0,1 м3/с).

Узгоджено питання по Павлопільському водосховищу — працює згідно з диспетчерським графіком Правил експлуатації із забезпеченням скидних витрат у нижній б’єф не менше ніж 4 м3/с для сталої роботи нижче розташованих руслових поверхневих водозаборів.

Стосовно Бердянського водосховища — працює на притокових витратах, відповідно до потреб водокористувачів м. Бердянськ.