Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я

Засідання Міжвідомчої комісії по встановленню режимів роботи водосховищ комплексного призначення у районі басейну річок Приазов’я

08.11.2019 Автор buvrzp

7 листопада 2019 року в приміщені БУВР річок Приазов’я відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Представники із Донецької області приєднались до засідання по скайп-зв’язку.

Про Положення та склад комісії проінформував учасників наради Голова Міжвідомчої комісії, начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я В. Шляховчук.

Інформацію про гідрометеорологічні умови басейну річок Приазов’я та прогноз водності в басейні річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2019-2020 років повідомила Т. Сорокіна – заступник начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології.

Про якісний стан поверхневих водних об’єктів басейну річок Приазов’я в межах Запорізької та Донецької областей (за даними державного моніторингу) проінформувала виконуюча обов’язки заступника начальника БУВР річок Приазов’я (заступник Голови Міжвідомчої комісії) І. Рибалко.

З пропозиціями щодо режимів роботи водосховищ комплексного призначення на осінньо-зимовий період 2019-2020 років виступили представники КП «Бердянськводоканал» та Маріупольського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу».

Всі представники зацікавлених організацій приймали активну участь у обговорені режимів роботи водосховищ комплексного призначення басейну річок Приазов’я.

Міжвідомча комісія, обговоривши пропозиції учасників заходу та врахувавши гідрологічний прогноз на осінньо-зимовий період 2019-2020 років, гідрометеорологічну і водогосподарську обстановки у басейні річок Приазов’я узгодила оптимальні режими роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем у районі басейну річок Приазов’я на осінньо-зимовий період 2019-2020 років.

Щодо режиму роботи Старо-Кримського водосховища, то комісією  узгоджено, що  водосховище працює в режимі підтримання об’ємів наповнення відповідно до Правил експлуатації в залежності від об’ємів забору води для водозабезпечення м. Маріуполь у межах встановлених лімітів із забезпеченням скидних витрат не нижче екологічних (0,1 м3/с).

Узгоджено питання по Павлопільському водосховищу — працює згідно з диспетчерським графіком Правил експлуатації із забезпеченням скидних витрат у нижній б’єф не менше 4 м3/с для сталої роботи нижче розташованих руслових поверхневих водозаборів.

Стосовно Бердянського водосховища — працює згідно з Правилами експлуатації у межах встановлених лімітів.