Науково-практична конференція «Екологія і безпека. Критичні межі»

Науково-практична конференція «Екологія і безпека. Критичні межі»

10.12.2019 Автор buvrzp

7 грудня в конференц-залі Запорізького готелю «Khortitsa Palace» відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Екологія і безпека. Критичні межі», організатором якої виступила громадська організація «Міжнародна антитерористична єдність».

Конференція проводилась за підтримки Державної екологічної інспекції України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Національного авіаційного університету, Групи ІТ-компаній «Адамант».

На конференції були присутні представники органів державної влади, наукові працівники, керівники промислових підприємств, громадські діячі.

Від БУВР річок Приазов’я в конференції прийняла участь начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Інна Рибалко.

Метою конференції були наступні питання:

  • висвітлення актуальних світових, національних і регіональних проблем екології, розширення співпраці між вченими та фахівцями-практиками в сфері екології та техносферній безпеці;
  • зниження загострення суперечок між науково-технічним прогресом і екологічним благополуччям;
  • поліпшення правової бази екологічного контролю.
  • висвітлення новітніх заходів з охорони атмосферного повітря, водних ресурсів, негативного впливу за рахунок зменшення полігонного захоронення відходів виробництва та споживання;
  • підвищення екологічної культури населення;
  • ініціювання створення «Екологічної конституції землі» із залученням фахівців світового рівня з правової та міжнародної екологічної безпеки.

За словами організатора екоконференції, президента МГО «МАЄ» Олександра Дічека Екологічна конституція Землі має допомогти запобігти глобальному потеплінню та покращити екологічну ситуацію, зокрема і в Україні. Документ із пропозицією направлять до кабміну, профільних департаментів та Ради Європи.

Документ-звернення містить рекомендації профільним департаментам України, органам місцевої влади та керівникам підприємств. Зокрема йдеться про підтримку підприємств, що дотримуються екологічних норм, впровадження екологічного страхування, відновлення екосистем Донбасу, екомоніторинг.