Інформація  про гідрогеолого-меліоративний стан зрошуваних земель  по Запорізькій області на початок поливного сезону 2019 року

Інформація про гідрогеолого-меліоративний стан зрошуваних земель по Запорізькій області на початок поливного сезону 2019 року

15.08.2019 Автор buvrzp

Басейновим управлінням водних ресурсів річок Приазов’я проведений комплекс спостережень на зрошуваних і прилеглих до них землях, а також в сільських населених пунктах, які знаходяться в зоні впливу меліорованих земель та меліоративних систем.

Оцінка меліоративного стану зрошуваних земель Запорізької області проводилась за ВНД 33-5.5-13-02 «Облік та оцінка стану меліорованих земель і меліоративних систем». При наявності в Запорізькій області 241,090 тис.га зрошуваних земель більшість яких має сприятливий меліоративний стан, переважаюча глибина залягання рівнів грунтових вод становить більше 5 метрів, що дає змогу отримувати сталі врожаї сільськогосподарських культур.

Проведена оцінка якості зрошувальної води згідно ДСТУ 2730:2015 «Якість природної води для зрошення. Агрономічні критерії» свідчить про те, що поливна вода в джерелах зрошення Запорізької області по більшості показників придатна без обмежень (І клас).

Детальна інформація про про гідрогеолого-меліоративний стан зрошуваних земель по районам знаходиться за посиланням.