17 травня 2007 року за ініціативою облради у приміщенні культурно-ділового Центру «Байда» відбулася нарада з керівниками садових товариств з питань, пов’язаних із забезпеченням їх функціонування у 2007 році.

31.05.2007 Автор buvrzp

Нарада проводилась під керівництвом першого заступника голови обласної ради Клепакова О.О. У роботі наради прийняли участь представники обласної та районних райдержадміністрацій та райрад, керівництво транспортних заходів (водних, авто та залізних доріг), енергопостачальних організацій, обласної санепідстанції. У роботі наради також прийняли участь представники водогосподарських організацій — начальник облводгоспу Шляховчук В.А., заступник начальника Гелетюк Т.І., начальники міжрайонних управлінь водного господарства: Вільнянського — Фальченко В.В., Запорізького — Попов М.Х., Мелітопольського — Слєпкань М.В., Придніпровського — Браціло В.С.

У своєму виступу на нараді начальник облводгоспу Шляховчук В.А. проінформув керівників садових товариств про проведену роботу щодо забезпечення діяльності садових товариств, проблемні питання, які виникали у 2006-2007 роках, та перспективи їх вирішення.

Довідково

На теперішній час управління облводгоспу подають воду 225 садово-городнім товариствам на площу 3,0 тис.га (30% від наявних площ усіх СГТ), а також 25 селам області, розташованим на землях-«супутниках».

Необхідно відмітити, що практично всі сільські населенні пункти, які отримують воду від зрошувальних систем, мають проблеми з питною водою, тому подача їм технічної води значно полегшує ведення підсобного господарства в теплу пору року. Крім того треба зазначити, що тариф на подачу води водокористувачам на держсистемах не змінювався з 2003 року, а на землях-«супутниках» — з 2002 року.

Вважаючи на реалії сьогодення, в цьому році тарифи переглянуті міжрайонними управліннями водного господарства і погоджені наказом по облводгоспу (див. рубрику нормативні документи).

У той же час незважаючи на збільшення тарифів, вони все рівно залишаються нижче собівартості води по управлінням.